5 Temmuz 2011 Salı

Seyfettin efendi'nin altı sayfalık yeni macerası "Bir cinayet soruşturması" Roman Kahramanları dergisinde. Bu macerada Seyfettin efendi ve Doktor Aziz katilden itiraf almak için değişik bir oyun tertip edecekler.



BASIN BÜLTENİ



ROMAN KAHRAMANLARI’NIN TEMMUZ 2011 SAYISI ÇIKTI…


Roman Kahramanları Dergisi’nin yedinci sayısı (Temmuz 2011) çıktı. Yayın kadrosunu ve dergi sayfa sayısını genişleterek piyasaya çıkan dergi bu sayısında da dolu dolu. Edebiyat dünyasının prestij dergisi sayılan Roman Kahramanları’nın bu sayısında Balzac’ın Rastignac ve Goriot Baba, Adalet Ağaoğlu’nun Aysel, Gonçarov’un Oblomov, Gürsel Korat’ın Stefanos ve Andronikos karakterleri dosya konusu olarak derinlemesine inceleniyor.

Bunun dışında kapsamlı bir Watchmen analizi, bundan sonraki her sayıda yer alacak olan Ülkeler ve Edebiyatları serisinin ilki olarak son derecede ayrıntılı bir İran Edebiyatı incelemesi ve serbest incelemeler dergide yer alıyor.

Serbest incelemelerde Profesör Semiramis Yağcıoğlu’nun Masumiyet Müzesi incelemesi, Bülent Uçar’ın Felsefede Kanıt ve Roman kahramanlarının Felsefeye İkna Etkisi başlıklı yazısı, Hulusi Üstün’ün Çerkez Roman Kahramanı Aziyade yazısı ve John Fante’nin Toza Sor adlı romanının kahramanı Bandini’niyi sinema uyarlaması çerçevesinde ele alan Can Lafcı yazısı yer almakta.

Değerli çizgi roman sanatçısı Devrim Kunter’in Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları adlı çizgi romanı da dergiye renk katmakta.

Yayın koordinatörlüğüne Hikmet Temel Akarsu’nun getirildiği derginin bu sayısına destek verenler arasında Murat Batmankaya, İbrahim Dizman, Nurduran Duman, Refik Durbaş, Haşim Hüsrevşahi, Ümit Kireççi, Devrim Kunter, Can Lafçı, Funda Önkol, Bülent Özçelik, İzel Rozental, Çiğdem Sezer, Lütfü Tınç, Bülent Uçar, Hulusi Üstün, Semiramis Yağcıoğlu gibi saygın imzalar var.

Temmuz sayısının bir de sürprizi var: Ünlü edebiyatçılar atik davranarak Roman kahramanlarından oluşan kendi hükümetlerini kurdular… İlginizi çekeceğini umuyoruz.

Roman Kahramanları; Türk edebiyatının referans dergisi olmak yolundaki ödünsüz yayın anlayışıyla giderek yozlaşan yayın piyasasının karşısına yüksek edebiyatın ideallerine sadakati kutsayarak çıkmaktadır.

Yolumuz uzun, karmaşık ve çetrefildir. Lakin edebiyat satıhta olanı değil derinlerdekini arar…

Edebiyatın derinliklerine hoş geldiniz…

3 Temmuz 2011 Pazar